5 voordelen van spouwmuurisolatie

19 Februari, 2021 08:15

Voor de zoveelste keer heeft u last van de kou en die torenhoge energierekening elke maand bent u ook meer dan zat. Maar wat kunt u hieraan doen? Door het aanbrengen van spouwmuurisolatie zijn deze irritaties verleden tijd. We zetten de voordelen van spouwmuurisolatie graag voor u op een rij.

1. Met spouwmuurisolatie verhoogt u uw woningwaarde

Als uw huis beschikt over spouwmuurisolatie zult u een groot verschil merken in uw energieverbruik. Door de isolatie blijft warmte in de winter langer in huis en wordt in de zomer de warmte vanaf buiten tegengehouden. Woningen met energielabel A of B leveren doorgaans meer op dan woningen met energielabel F of G.

2. Uw investering is snel terugverdiend

Het aanleggen van spouwmuurisolatie kost veel geld: voor een gemiddeld huis bent u ongeveer € 1800,- kwijt. Maar per jaar bespaart u zo’n € 600,- op uw energiekosten. Met een simpele rekensom zien we dat u de investering dus gemiddeld binnen 3 jaar al terugverdient. Bovendien is uw huis na het aanleggen van spouwmuurisolatie meer waard. Dus als u na 3 jaar uw huis besluit te verkopen, heeft u niet alleen de investering terugverdiend, maar profiteert u ook van de hogere opbrengst die een geïsoleerd huis met zich meebrengt.

3. U voorkomt vocht en schimmel

Er zijn verschillende oorzaken van een hoge luchtvochtigheid in uw huis. Met spouwmuurisolatie is dit echter verleden tijd. De binnenmuur wordt opgewarmd, waardoor vocht minder kans heeft om te condenseren en vochtoverlast te geven.

4. Koeler in de zomer

Met het aanbrengen van extra isolatie in uw muren blijft het in uw woning ook langer koel in de zomer. Ook zal het effect en rendement van een eventuele airconditioner beter zijn.

5. Spouwmuurisolatie draagt bij aan een beter milieu

Als uw woning is voorzien van spouwmuurisolatie, levert dit een positieve bijdrage aan het milieu. Uw woning stoot maandelijks minder CO2 uit, omdat u aanzienlijk minder gas verbruikt. Buiten de aanzienlijke geldbesparing op jaarbasis, wordt dus ook de CO2-uitstoot verlaagd. Om dit nog een extra impuls te geven kunt u bij ons ook nog kiezen voor biobased materialen.

Contact

Wilt u meer weten over spouwmuurisolatie? Neem dan eens een kijkje op onze pagina over spouwmuurisolatie. Voor vragen kunt u ons altijd bellen of mailen.

< Gratis toegangskaarten Building Holland 2021 WINNAAR RABOBANK INNOVATION CHALLENGE 2020 - Categorie Circulariteit >