FAQ spouwmuurisolatie

Is mijn woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Of uw woning geschikt is voor spouwmuurisolatie hangt af van het bouwjaar van een woning. Om een spouwmuur te isoleren moet er namelijk eerst een spouwmuur aanwezig zijn. Veel woningen die voor 1930 gebouwd zijn, hebben geen spouwmuur.

Woningen die tussen 1930 en 1975 gebouwd zijn, hebben vaak een niet-geïsoleerde spouwmuur. Woningen die tussen 1975 en 1988 gebouwd zijn, hebben vaak spouwmuurisolatie van slechte kwaliteit.

Spouwmuurisolatie is dus vooral interessant voor woningen die tussen 1930 en 1988 gebouwd zijn.

Wat kost spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie kost ongeveer € 12,- tot € 20,- per vierkante meter inclusief BTW. De exacte prijs hangt af van het gekozen soort parel. Daarnaast is uiteraard de oppervlakte en de diepte van de spouwmuur bepalend voor de uiteindelijke prijs van het complete project. Mocht u exact willen weten wat het isoleren van uw gevels gaat kosten dan kunt u natuurlijk altijd een kosteloze inspectie en prijsopgave aanvragen bij een van onze systeemverwerkers.

Bestaat er subsidie op spouwmuurisolatie?

Er bestaan subsidiemaatregelen voor spouwmuurisolatie en andere energiebesparende maatregelen. Wat de regeling precies is, verschilt per gemeente. Via www.energiesubsidiewijzer.nl kunt u bekijken welke subsidies van toepassing zijn in uw gemeente.

Naast de mogelijke subsidie rekent de overheid ook een laag btw-tarief van 6% voor alle energiebesparende maatregelen.

Hoelang duurt het isoleren van de spouwmuur?

Het aanbrengen van de spouwmuurisolatie duurt enkele uren. U heeft dus nooit meerdere dagen last van het isoleren.

Is er veel overlast tijdens het isoleren van de spouwmuur?

De spouwmuurisolatie wordt vanaf de buitenkant van de woning aangebracht. U heeft dus weinig tot geen overlast. U kunt tijdens de werkzaamheden ook in de woning zijn.

Hoe lang duurt het voordat spouwmuurisolatie terugverdiend is?

Spouwmuurisolatie is een van de meest effectieve vormen van isolatie. De investering heeft u vaak al binnen drie jaar terugverdiend. U bespaart namelijk wel tot € 800,- op uw energierekening wanneer de spouwmuur voorheen nog niet geïsoleerd was. Wanneer u spouwmuurisolatie van lage kwaliteit vervangt, zal de terugverdientijd iets langer zijn.

Andere vragen over spouwmuurisolatie?

Heeft u verder nog vragen over spouwmuurisolatie? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 036 538 7558. Wij voorzien u graag van meer informatie.

Termokomfort Europe BV
Neonweg 151
1362 AG Almere
Tel. 036 538 7558
Fax. 036 538 7559
Email: info@termokomfort.nl

Naam*
Heeft u isolatie nodig voor?
Bedrijfsnaam
E-mailadres*
Telefoonnummer
Vraag of opmerking*