EPS parels

Met een goed geïsoleerde woning met EPS parels betaalt u minder verwarmingskosten. Bovendien is het beter voor het milieu. EPS parels gebruikt u om uw spouwmuren en uw dak te isoleren. Dit isolatiemateriaal bestaat uit expandeerbaar polystyreen, beter bekend onder de naam piepschuim, en is milieuvriendelijk.

  • Maximale energiebesparing met HR++ isolatieparels
  • Verhelpen van vochtproblemen
  • Duurzaam isolatiemateriaal

Meer weten over onze EPS parels of uw woning laten isoleren? Bel dan naar 036-5387558 of klik op onderstaande button.

Neem contact op

EPS parels voor isolatie van uw woning

HR++ EPS termoparels

De isolatieparels – ook wel EPS korrels genoemd – zijn geschikt voor elke woning en elk bedrijfspand. U gebruikt EPS parels voor dakisolatie en spouwmuurisolatie, zowel bij bestaande bouw als nieuwbouw. Ook het warmteverlies in uw kruipruimte gaat u tegen met dit materiaal. Het is namelijk geschikt voor bodemisolatie.

Spouwmuurisolatie met HR++ Termoparels®

Een spouwmuur bestaat uit een binnen- en buitenmuur. Hiertussen bevindt zich een laag lucht. Door deze lege ruimte op te vullen met EPS parels zorgt u voor een betere isolatie van uw woning. De warmte blijft binnen en de kou blijft buiten. Het isolatiemateriaal neemt daarnaast vocht op, zodat u ook van eventuele vochtproblemen af bent.

Kosten spouwmuurisolatie Kostenbesparing
€ 12,- tot € 20,- per vierkante meter Tot 800,- per jaar

EPS parels voor dakisolatie

Warmte stijgt op, dus een slecht geïsoleerd dak zorgt ervoor dat u veel warmte verliest: gemiddeld zo’n 30%. Dakisolatie met EPS parels is dan een uitstekende oplossing. Termokomfort brengt het materiaal aan tussen de dakpannen en het dakbeschot, zodat de warmte niet kan ontsnappen via uw dak.

Kosten dakisolatie Kostenbesparing
€ 26,- tot € 30,- per vierkante meter € 250,- tot € 300,- per jaar

HR++ Termoparels® voor kruipruimte-isolatie

EPS parels in folie plaatsen

Via de bodem verliest uw woning warmte. De koude grond neemt warmte op, wat ervoor zorgt dat u extra moet stoken om uw huis warm te houden. Met de Bodemhygrolatie® van Termokomfort voorkomt u dat u warmte verliest en betaalt u lagere energiekosten. Bij deze isolatiemethode blazen we EPS parels in een folie. Dit brengen we aan onder uw woning. U kunt ook kiezen voor kruipruimte-isolatie door middel van een laag los gestorte parels op de bodem van de kruipruimte.

Kosten kruipruimte-isolatie Kostenbesparing
€ 1.000,- tot € 1.600,- Tot wel € 200,- per jaar

Voordelen van HR++ Termoparels®

Termokomfort ontwikkelde in samenwerking met Shell het Termoparel®-systeem. Voordelen van dit isolatiemateriaal:

  • De parels zakken niet in, maar behouden volume
  • Uitstekend bestand tegen vocht
  • De hoogste isolatiewaarde

Kwaliteit van EPS parels

5 verschillende EPS parels

Zoals u op de foto kunt zien, zijn er verschillende soorten EPS parels. Het productieproces, de kleur, vorm, grootte en oppervlaktestructuur kunnen verschillen. Dit heeft effect op de kwaliteit van de Termoparels® en de mate van isolatie die ze bieden. Bij Termokomfort kunt u ervan uitgaan dat u altijd een hoge kwaliteit polystyreen parels krijgt.

Polymerisatie

De eerste methode om EPS parels te maken is door middel van polymerisatie. We mengen het styreen in een vat met water, maar het lost niet op. In plaats daarvan ontstaan er allerlei kleine bolletjes die we microbeads noemen. Deze microbeads zijn perfect rond. Dat komt doordat de HR++ Termoparels® ontstaan in een staat van gewichtsloosheid in de vloeistof.

Extrusie

Een andere methode om EPS parels te vormen is extrusie. In een reactorvat vormt het polystyreen zich tot één grote massa. Hierna wordt het door een matrijs met allemaal kleine gaatjes geperst. Een mes snijdt het polystyreen in stukjes, zodat er eivormige bolletjes overblijven.

Gewicht van minimaal 13 kg per m3

Het gewicht van de EPS parels is een belangrijke factor. Wanneer het gewicht lager is dan 13 kg per m3 is de kwaliteit niet goed. Het isolatiemateriaal wordt bijvoorbeeld te slap en gaat krimpen, wat de isolatie vermindert. Of er zitten holle EPS parels tussen die een veel lagere isolatiewaarde hebben. In principe geldt: hoe hoger het gewicht van het polystyreen, des te hoger is de isolatiewaarde. Er is echter wel een grens. Bij een gewicht van 60 kg per m3 gaat de isolatiewaarde weer omlaag.

Grootte en vorm polystyreen bolletjes

De grootte en vorm bepalen de kwaliteit van de EPS parels. Zo is bekend dat perfect ronde bolletjes met een grootte van minimaal 2 mm genoeg tussenruimte hebben om uw woning goed te isoleren. Bij te kleine of eivormige HR++ Termoparels® is de tussenruimte kleiner, wat ervoor zorgt dat de parels vocht opzuigen. Hiermee loopt u dan het risico op vochtdoorslag.

Oppervlaktestructuur EPS parels

Het oppervlak van een EPS parel moet mooi glad zijn. Is het oppervlak poreus? Dan heeft u te maken met een fout in het productieproces. Misschien is er bij de polymerisatie iets misgegaan of juist tijdens het opschuimen. De isolatiewaarde van poreuze EPS parels is veel lager dan die van gladde korrels, dus werkt Termokomfort altijd met ronde, gladde bolletjes.

Ronde EPS parel

Open structuur EPS parel

Grijze kleur door grafiet

Polystyreen is wit, maar EPS parels zijn vaak grijs. Dit komt doordat we grafiet toevoegen aan het isolatiemateriaal. Grafiet zorgt voor een toename van de warmtereflectie, waardoor de isolatiewaarde stijgt met zo’n 15%. De grootte van de grafietdeeltjes bepaalt de kleur van de parel: hoe groter de grafietdeeltjes, hoe donkerder het EPS is.

EPS parels kopen

EPS parels kopen? Termokomfort is de aangewezen expert voor het kopen van EPS parels voor bijvoorbeeld spouwmuur- of dakisolatie. Meer informatie nodig over het kopen van EPS parels of wilt u systeemverwerker worden? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer isolatiematerialen

Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal. Naast EPS (HR++ Termoparels®) heeft u bij ons de keuze uit volledig biologisch afbreekbare BiofoamPearls® en spuitbare Thermacoustic®.

Laat uw woning isoleren

Wilt u uw woning laten isoleren met EPS parels? Termokomfort voorziet u graag van meer informatie over HR++ Termoparels® en verwijst u door naar een isolatiebedrijf bij u in de buurt. Bel 036-5387558 of vul onderstaand formulier in.

Naam*
Heeft u isolatie nodig voor?
Bedrijfsnaam
E-mailadres*
Telefoonnummer
Vraag of opmerking*