Spouwmuurisolatie subsidie

Spouwmuurisolatie is een effectief middel om op uw stookkosten te besparen. Het is een investering die zich binnen enkele jaren vanzelf terugverdient. Wist u dat u in veel gevallen subsidie kunt ontvangen voor het laten plaatsen van spouwmuurisolatie? We vertellen u graag meer over spouwmuurisolatie subsidie.

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Sinds eind september 2019 is het weer mogelijk om gebruik te maken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Concreet betekent dit dat u een subsidie kunt aanvragen als u minimaal 2 energiebesparende maatregelen doorvoert aan uw huis. Ook als lid van de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag u spouwmuurisolatie subsidie aanvragen voor uw appartement of gebouw.

Voorwaarden van de SEEH

Wilt u in aanmerking komen voor spouwmuurisolatie subsidie? Dan moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. We hebben ze hieronder voor u opgesomd:

  • U bent in het bezit van een geldig burgerservicenummer (BSN).
  • U bent woningeigenaar en dit is of wordt uw vaste verblijfplaats na het isoleren van uw spouwmuur.
  • Er is nooit eerder een SEEH-subsidie voor de woning in kwestie verstrekt.
  • Naast spouwmuurisolatie, moet er nog minimaal 1 andere energiebesparende maatregel worden uitgevoerd. Denk hierbij aan bodemisolatie of dakisolatie.
  • U laat de maatregelen eerst uitvoeren, pas daarna vraagt u subsidie aan.
  • De isolatiemaatregelen dienen na 15 augustus 2019 uitgevoerd te zijn.
  • U kunt alleen subsidie ontvangen voor bestaande bouw. Een aan- of uitbouw komt niet in aanmerking voor subsidie.
  • De energiebesparende maatregelen dienen uitgevoerd te worden door een deskundig isolatiebedrijf met een KvK-inschrijving in de bouwnijverheid sector. Het is dus niet geoorloofd om de maatregelen als bewoner zelf uit te voeren.

Spouwmuurisolatie subsidie aanvragen

Spouwmuurisolatie subsidie vraagt u eenvoudig aan via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Voordat u energiebesparende maatregelen laat treffen is het handig om te weten hoe hoog de subsidie ongeveer zal uitvallen. De hoogte van de subsidie hangt nauw samen met de isolatiewaarde van de maatregelen die zijn getroffen.

Energiezuinige maatregel Minimale isolatiewaarde
Dakisolatie Minimale Rd-waarde: 3,5[m² K/W]
Bodemisolatie Minimale Rd-waarde: 3,5[m² K/W]
Spouwisolatie Minimale Rd-waarde: 1,1[m² K/W]
Gevelisolatie Minimale Rd-waarde: 3,5[m² K/W]
Zolder- of vlieringvloerisolatie Minimale Rd-waarde: 3,5[m² K/W]
Glasisolatie Maximale U-waarde: 1,5[W/m²K]

Om goed in te kunnen schatten hoe hoog de subsidie ongeveer zal zijn, heeft de Rijksoverheid een handige rekentool gemaakt.

Vragen over spouwmuurisolatie subsidie?

Onze specialisten kunnen u alles vertellen over spouwmuurisolatie en een eventuele subsidie hiervoor. Neem gerust contact op via een van de onderstaande blauwe buttons.

Bel 036 538 7558 Contact