Isolatieparels en isolatiekorrels voor milieuvriendelijke isolatie

Isolatie van woningen en bewust omgaan met energie wordt steeds belangrijker. We houden ons steeds meer bezig met duurzaam bouwen en isoleren, niet alleen omdat het zichzelf terugbetaald maar ook om onze invloed op de CO²-uitstoot te verminderen. Door ruim 45 jaar ervaring en onze continue innovaties kiest u bij Termokomfort Europe BV voor isolatiekorrels van de hoogste kwaliteit, voor de juiste toepassing voor nu én de toekomst.

Isolatieparels voor elke situatie

HR++Termoparels (grijs)

Elke situatie vereist zijn eigen isolatiemateriaal voor de beste resultaten. Termokomfort® heeft diverse isolatieparels en isolatiekorrels in het assortiment waarmee vloeren, daken, gevels en andere onderdelen van de woning op de juiste manier geïsoleerd kunnen worden. De isolatieparel is een veel gebruikt isolatiemateriaal waarbij de werking is gebaseerd op het stilzetten van lucht. De open structuur van het isolatiepakket maakt het gelijk mogelijk om eventueel instromend hemelwater af te voeren zoals dat bij een lege constructie ook al het geval zou zijn. Daarom geven wij het ook wel eens de bijnaam "drainage isolatie".
Bij Termokomfort® maken we onderscheid tussen zes verschillende isolatievormen waarbij isolatiekorrels zijn gebruikt:

 • HR Termoparels® (EPS) voor spouwmuur- en dakisolatie.
 • HR++ Termoparels® (grijze EPS) voor spouwmuur- en dakisolatie.
 • Biofoam®Pearls, Biobased isolatieparels vervaardigd uit melkzuur.
 •  Climateplus en Climateplus Grey parels, speciaal voor kruipruimte-isolatie.
 •  ThermaCoustic®, thermisch en akoestisch spuitwerk met een Canadese variant van minerale wol.
 • Bodemhygrolatie®, vloer/kruipruimte-isolatie met isolatiematrassen met de hoogste mate van vochtwering.
 • Neem direct contact ons op

 

HR-Termoparels®

De HR isolatieparels van Termokomfort® Europe BV zijn door jarenlange innovatie en kennis uniek ten opzichte van de concurrent. Wij maken bij onze HR isolatiekorrels onderscheid tussen HR-Termoparels® & HR++ Termoparels®. Door de isolatiekorrels continue te ontwikkelen, zijn deze parels zeer brandveilig (brandklasse 1 conform NEN 6065/6066). De HR-Termoparels® zijn de nieuwe standaard in isolatie in zowel nieuwbouw als na-isolatie. 

Isolatiekorrels als spouwmuurisolatie

Termokomfort® Europe BV gebruikte als eerste bedrijf in Nederland de isolatiekorrels voor het isoleren van spouwmuren. Veel patenten zijn daarom ook gebaseerd op de patenten van Shell/Termokomfort uit de '70-'80er jaren. Door de innovatie van de EPS parels en het bindmiddel, zijn de isolatieparels van Termokomfort® van bewezen superieure kwaliteit die al bij honderdduizenden woningen zijn gebruikt. Door continue innovatie heeft Termokomfort® met de HR++ Termoparels® de hoogste isolatiewaarde bereikt bij na-isolatie, waardoor er ook hoge isolatiewaarden worden bereikt bij kleine spouwbreedten. Spouwmuurisolatie met deze isolatieparels zorgt gegarandeerd voor de beste blijvende isolatie en een forse besparing in uw portemonnee. 

 • ontstofte & gezeefde parels (hoge constante parel afmeting);
 • brandvertragend (ook het gebruikte bindmiddel!);
 • hoogste isolatiewaarde;
 • blijvend flexibele verlijming (al ruim 40 jaar in de praktijk bewezen);
 • geen harsen (harden uit / bros).

Neem direct contact ons op

BiofoamPearls®

Hoog rendement BioFoamPearls voor isolatie toepassingen Biofoam® isolatieparels is het eerste biologisch vervaardigde isolatieschuim met de kenmerken en eigenschappen van EPS (ook wel piepschuim of Tempex genoemd). In nauwe samenwerking met  Isobouw en Synbra Technology is Termokomfort® erin geslaagd om een schuimkorrelsysteem te ontwikkelen op basis van een organisch materiaal, namelijk melkzuur. Deze isolatiekorrels hebben een hoge isolatiewaarde, zijn vervaardigd uit 100% biologisch afbreekbare producten en daarbij anti-allergeen. Omdat er tijdens en na het isoleren geen gevaarlijke stoffen vrijkomen en het systeem volkomen brandveilig is, zijn de Biofoam® isolatieparels ideaal voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Klik hier voor meer informatie en zie hoe u kunt bijdragen aan een betere toekomst én uw investering binnen enkele jaren kan terugverdienen. 
Een bijkomend voordeel van BiofoamPearls® is dat dit materiaal uit zichzelf al vlamdovend is. Dit maakt het toevoegen van brandvertragers dus overbodig.
BiofoamPearls® zijn recyclebaar of kan na afbraak van de woning industrieel gecomposteerd worden. Hierdoor blijven er nooit microplastics achter in het milieu. Restproducten zijn CO2 (door de planten eerst opgenomen) en water, dat is alles.

Inmiddels hebben wij al sinds 2011 praktijkervaring met dit revolutionaire product.
Op dit moment staat de klachtenteller nog steeds op 0, en dat houden wij graag zo!

ThermaCoustic®

ThermaCoustic® is met haar akoestische en uitstekende thermische eigenschappen ideaal voor productiehallen en parkeergarages. Het isolatiemateriaal is op basis van Canadees glasfiber en wordt volledig gespoten aangebracht. Hierdoor ontstaat een hechte en egale laag waar geluid en koude niet doorheen kan dringen. Tevens is dit product verkrijgbaar in allerlei kleuren waardoor iedere ruimte naar smaak kan worden afgewerkt.

Bodemhygrolatie®

Bodemhygrolatie® is een uniek systeem voor bodemisolatie, waarbij de luchtvochtigheid en koude geweerd worden uit kruipruimtes en funderingsmuren. Door het isoleren van de bodem van de kruipruimte wordt warmtetransport van de vloer naar de bodem verminderd. Tevens is Bodemhygrolatie®  dampremmend en brandwerend, aangezien er voor de elementen isolatieparels worden gebruikt. Het is tevens mogelijk om de volledig kruipruimte te isoleren met losgestorte HR-Termoparels, HR++ Termoparels of BiofoamPearls®. Ook zijn al deze isolatiekorrels te gebruiken in de elementen voor Bodemhygrolatie®. Dit systeem wordt al sinds 1986 door Termokomfort vervaardigd en ligt in een paar honderdduizend woningen in Nederland. De sterk vochtremmende eigenschap van dit isolatiesysteemsysteem maakt het bij uitstek geschikt voor (zeer) vochtige kruipruimten.

Neem direct contact op met Termokomfort BV

Naam*
Heeft u isolatie nodig voor?
Bedrijfsnaam
E-mailadres*
Telefoonnummer
Vraag of opmerking*