Isolatieparels en isolatiekorrels voor milieuvriendelijke isolatie

Isolatie en bewust omgaan met energie wordt steeds belangrijker. We houden ons steeds meer bezig met duurzaam bouwen en isoleren, niet alleen omdat het zichzelf terug betaald maar ook om onze invloed op de CO² uitstoot te verminderen. Door 30 jaar ervaring en onze continue innovatie kiest u bij Termokomfort Europe B.V. voor isolatiekorrels van de hoogste kwaliteit voor nu én de toekomst.

Isolatieparels voor elke situatie

HR++Termoparels (grijs)

Elke situatie vereist zijn eigen isolatiemateriaal voor de beste resultaten. Termokomfort® heeft diverse isolatieparels en isolatiekorrels in het assortiment waarmee vloeren, daken, gevels en andere onderdelen van de woning op de juiste manier geïsoleerd kunnen worden. Isolatieparels is een veel gebruikt isolatiemateriaal waarbij de werking is gebaseerd op het insluiten van lucht. Isolatiekorrels hebben daarom een luchtige structuur en dienen van alle kanten luchtdicht te worden afgesloten om te voorkomen dat de ingesloten lucht gaat circuleren en de isolerende werking van de isolatieparels achteruit gaat. Bij Termokomfort® maken we onderscheid tussen zes verschillende isolatievormen waarbij isolatiekorrels zijn gebruikt:

 • HR-Termoparels® (EPS)
 • HR++ Termoparels®
 • BioFoam® isolatiekorrels
 • Isocell®
 • ThermaCoustic®
 • Bodemhygrolatie®

Neem direct contact ons op

HR- Termoparels®

De HR isolatieparels van Termokomfort® Europe B.V. zijn door jarenlange innovatie en kennis uniek ten opzichte van de concurrent. Wij maken bij onze HR isolatiekorrels onderscheid tussen HR-Termoparels® & HR++ Termoparels®. Door de isolatiekorrels continue te ontwikkelen, zijn deze parels zeer brandveilig (brandklasse 1 conform NEN 6065/6066). De HR-Termoparels® zijn de nieuwe standaard in isolatie in zowel nieuwbouw als na-isolatie. 

Isolatiekorrels als spouwmuurisolatie

Termokomfort® Europe B.V. gebruikt de isolatiekorrels voor het isoleren van spouwmuren. Door de innovatie van de EPS-parels en het bindmiddel zijn de isolatieparels van bewezen superieure kwaliteit die al bij honderdduizenden woningen zijn gebruikt. Door continue innovatie heeft Termokomfort® met de HR++ Termoparels® de hoogste isolatiewaarde bereikt bij na-isolatie waardoor er ook hoge isolatiewaarden worden bereikt bij kleine spouwbreedten. Spouwmuurisolatie met deze isolatieparels zorgt gegarandeerd voor de beste isolatie en een besparing in uw portemonnee. 

 • Ontstofte & gezeefde parels
 • Brandvertragend
 • Hoogste isolatiewaarde
 • Blijvend flexibele verlijming
 • Geen harsen

Neem direct contact ons op

BioFoamPearls®

Hoog rendement BioFoamPearls voor isolatie toepassingen BioFoam® isolatieparels is het eerste biologisch vervaardigde isolatieschuim met de kenmerken van en eigenschappen van EPS (ook wel piepschuim of tempex genoemd). In nauwe samenwerking met  Isobouw en Synbra Technology is Termokomfort® er in geslaagd om een om schuimkorrelsysteem te ontwikkelen op basis van een organisch materiaal, namelijk melkzuur. Deze isolatiekorrels hebben een hoge isolatiewaarde, zijn vervaardigd van 100% biologisch afbreekbare producten en daarbij antiallergeen. Omdat er tijdens en na het isoleren geen gevaarlijke stoffen vrijkomen en het systeem volkomen brandveilig is, zijn de BioFoam® isolatieparels ideaal voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Klik hier voor meer informatie en zie hoe u kunt bijdragen aan een betere toekomst én uw investering binnen enkele jaren terug kunt verdienen. 

Cellulose isolatie met Isocell®

Isocell is een thermische en akoestische isolatie uit gerecycled krantenpapier, cellulosevezels. Het basismateriaal is dus hout, waarvan de uitstekende isolatie-eigenschappen bekend zijn. Bovendien draagt u met isoleren met Isocell bij aan een verantwoorde toekomst doordat er uitsluitend gebruik wordt gemaakt van gerecycled materiaal. Voor papiervlokken isolatie worden oude kranten machinaal versnipperd en vervolgens wordt het materiaal voorzien van biologische afbreekbare brand- en schimmelwerende additieven. Vervolgens ontstaat een structuur die lijkt op die van watten, waardoor het gemakkelijk kan worden verwerkt. De verwerking van Isocell® gebeurt via inblazen, waarbij alle naden en kieren worden gevuld. Zo ontstaan er geen koudebruggen of condensatieplekken. Isocell is niet geschikt voor spouwmuurisolatie, aangezien een spouwmuur teveel vocht bevat.

ThermaCoustic®

ThermaCoustic® is met haar akoestische en uitstekende thermische eigenschappen ideaal voor productiehallen en parkeergarages. Het isolatiemateriaal is op basis van glasfiber en wordt volledig gespoten aangebracht. Hierdoor ontstaat een hechte en egale laag waar geluid en koude niet doorheen kan dringen. Tevens is dit product verkrijgbaar in allerlei kleuren waardoor iedere ruimte naar smaak kan worden afgewerkt.

Bodemhygrolatie®

Bodemhygrolatie® is uniek systeem voor bodemisolatie waarbij de luchtvochtigheid en koude geweerd worden uit kruipruimtes en funderingsmuren. Door het isoleren van de bodem van de kruipruimte wordt warmtetransport van de vloer naar de bodem verminderd. Tevens is Bodemhygrolatie®  dampremmend en brandwerend, aangezien er voor de elementen isolatieparels worden gebruikt. Het is tevens mogelijk om de volledig kruipruimte te isoleren met los gestorte HR-Termoparels, HR++ Termoparels of BioFoamPearls®. Ook zijn al deze isolatiekorrels te gebruiken in de elementen voor Bodemhygrolatie®

Neem direct contact op met Termokomfort BV

Naam*
Heeft u isolatie nodig voor?
Bedrijfsnaam
E-mailadres*
Telefoonnummer
Vraag of opmerking*