Bodemisolatie

Met een goede bodemisolatie bespaart u jaarlijks tot wel € 200,- op uw energierekening. De specialisten van Termokomfort isoleren bodems met Bodemhygrolatie®. Door dit systeem gaat er minder warmte verloren via de begane grondvloer en is de luchtvochtigheid in de kruipruimte lager. Het grote voordeel is dat Bodemhygrolatie® al binnen enkele uren is geplaatst. Laat uw bodem isoleren door Termokomfort en profiteer van de volgende voordelen:

 • Al ruim 40 jaar specialist in bodemisolatie
 • Uniek bodemisolatie systeem: Bodemhygrolatie®
 • Binnen enkele uren uw bodem geïsoleerd
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Maximale energie- en geldbesparing

Bel 036 538 7558

Voordelen van bodemisolatie

Het isoleren van uw bodem heeft veel voordelen voor uw woning, uw eigen portemonnee en het milieu. Met een bodemisolatie profiteert u van de volgende voordelen:

 • Geldbesparing tot wel € 200,- per jaar
 • Besparing op uw energierekening
 • Minder warmteverlies via de vloer
 • Een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte
 • Een betere en schonere woon- en leefomgeving
 • Een hogere woningwaarde door de bodemisolatie

Bodem isoleren met Bodemhygrolatie®

Bodemhygrolatie® is een ontwikkeling uit de jaren 80 van de vorige eeuw. In het westen van Nederland heeft men in die periode grote problemen met natte kruipruimten. Een te hoge vochtigheidsgraad in een kruipruimte is gunstig voor zwammen en schimmels en heeft schadelijke gevolgen voor de gezondheid. De oplossing die hiervoor gevonden werd was het Bodemhygrolatiesysteem.

Bodemhygrolatie® is waarschijnlijk het meest onderzochte bodemisolatiesysteem van Nederland. TNO heeft veel rekenmodellen voor allerlei isolatiesystemen gemaakt aan de hand van de praktijkonderzoeken van Bodemhygrolatie. Bodemhygrolatie® wordt aangebracht op de bodem van de kruipruimte en ook opgezet tegen de fundering van de kruipruimte. Het isolatiesysteem bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is een geperforeerd en genopt binnen element van kunststoffolie, waarin EPS-Termoparels worden geblazen. Daarnaast bestaat Bodemhygrolatie® uit een rondom gelast buitenelement met overlap van stevige kunststoffolie, dat bestand is tegen vocht en humuszuren.

Het vullen van de isolatie elementen.....Dichtsealen van de vulopening

Aanbrengen verticale isolatie elementen kruipruimte.....Aanbrengen horizontale isolatie elementen dampdicht

Voordelen en werking van Bodemhygrolatie®

Het isoleren van uw bodem heeft als voordelen dat er minder warmte via de begane grondvloer verloren gaat en de kruipruimte minder vochtig is. Dit leidt tot een lagere energiekosten en gelbesparing tot wel € 200,- per jaar. Met de lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte creëert u een gezonde en schone leefomgeving, aangezien schimmels en zwammen juist goed aarden in een vochtige omgeving. Met ons bodemisolatiesysteem Bodemhygrolatie® en de bijbehorende EPS parels profiteert u ook nog eens van de onderstaande voordelen:

 • Zeer eenvoudig binnen enkele uren aan te brengen
 • Gelijkmatige verdeling van het isolatiemateriaal
 • Totale isolatie van de kruipruimte: bodem en wanden
 • Geen last van gassen, stank of herrie in uw woning
 • Isolatie resultaten die goed controleerbaar zijn

Meer informatie over Bodemhygrolatie

Energiebesparing door uw bodem te laten isoleren

De energiebesparing die kan worden behaald door Bodemhygrolatie® wordt bepaald door de beperking van het warmteverlies via de vloer van de begane grond en het rendement van de verwarmingsinstallatie. Hoe hoger het rendement is van de installatie, hoe meer warmte per m³ aardgas nuttig beschikbaar komt. Dit houdt overigens wel in dat bij beperking van het warmteverlies de besparing in m³ aardgas kleiner wordt.

In onderstaande tabel is aangegeven welke energiebesparing per m² vloeroppervlak gedurende het stookseizoen kan worden bereikt met Bodemhygrolatie® en met vloerisolatie (R=1,3) onder steenachtige vloeren.

Energiebesparing bodemhygrolatie met vloerisolatie (R=1,3)
Energiebesparing bodemhygrolatie met vloerisolatie (R=1,3)

In onderstaande tabel wordt de energiebesparing gegeven bij toepassing van Bodemhygrolatie®, waarbij tevens het ventilatievoud van de kruipruimte wordt gereduceerd van 1,2 h-1 tot 0,6 h-1, ten opzichte van vloerisolatie (R=1,3).

Energiebesparing bodemhygrolatie met vloerisolatie (R=1,3) en ventilatievoud reductie
Energiebesparing bodemhygrolatie met vloerisolatie (R=1,3) en ventilatievoud reductie

Subsidies voor bodemisolatie

Bij het isoleren van uw bodem maakt u gebruik van financieel aantrekkelijke subsidies. Zo betaalt u voor bodemisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie en muurisolatie 20% minder als u voldoet aan de voorwaarden die de Rijksoverheid stelt. Ook is de btw op het arbeidsloon verlaagd van 21% naar 9%. Door deze verlaging bespaart u nog meer geld op de isolatiekosten. Heeft u nog niet voldoende budget om uw bodem te laten isoleren? Bekijk dan de mogelijkheden die de Energiebespaarlening van de overheid u geeft. Met deze lening leent u zeer goedkoop tegen gunstige voorwaarden.

Voor meer informatie over deze voorwaarden neemt u contact met ons op.

Bodemisolatie voor uw woning

Wilt u uw bodem laten isoleren door onze specialisten? Vul dan het onderstaande formulier in en wij nemen spoedig contact met u op. Als u meer informatie wilt of vragen heeft over onze bodemisolatie, dan neemt u contact met ons op door te bellen naar 036 538 7558 of een e-mail te sturen naar info@termokomfort.nl.

Contactformulier

Naam*
Heeft u isolatie nodig voor?
Bedrijfsnaam
E-mailadres*
Telefoonnummer
Vraag of opmerking*