Dakisolatie: isolatie onder dakpannen

Termokomfort introduceerde in 1978 de dakisolatie methode om de buitenzijde van het dak te isoleren met EPS parels. Sinds toen zijn ca. 200.000 woningen in Nederland voorzien van dit isolatiesysteem.

Goede dakisolatie voorkomt u dat er warmte verloren gaat via het dak en bespaart u op de energiekosten. Gemiddeld verliest een woning ongeveer 30% van de warmte via het dak. Onze specialisten isoleren uw dak aan de buitenzijde tussen de dakpannen en het dakbeschot. Laat uw dak isoleren door de vakmensen van Termokomfort en u profiteert van de volgende voordelen:

 • uw dak binnen één dag geïsoleerd;
 • zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding;
 • maximale besparing op uw energierekening;
 • isolatie al binnen 6 tot 8 jaar terugverdiend;
 • al meer dan 40 jaar specialist in dakisolatie.

Voordelen van isolatie onder dakpannen

Een dakisolatie heeft voor uw portemonnee, uw woning en het milieu veel voordelen. Met het isoleren van uw dak profiteert u van de onderstaande voordelen:

 • gemiddelde besparing van € 250,- tot € 300,-;
 • investeringskosten binnen 5 à 7 jaar terugverdiend;
 • comfortabelere leefomgeving in uw woning;
 • een hogere woningwaarde door de dakisolatie;
 • een bijdrage aan een beter en schoner milieu.

Werkwijze bij het isoleren van uw dak

 1. Voor het aanbrengen van dakisolatie met HR++-Termoparels® nemen we om de ca. twee meter een rij pannen in verticale richting uit.
 2. Aan de onderzijde van het dakvlak brengen we ter hoogte van de onderste panlat een afdichting aan.
 3. Met behulp van een speciaal inblaaspistool, voorzien van een lans, blazen we HR++-Termoparels® samen met een bindmiddel tussen dakpan en dakbeschot. Dit bindmiddel is op latexbasis samengesteld.
 4. De uitgeharde isolatie vormt een stijve taai-harde plaat die de uitwendige spanningen, zoals veroorzaakt door temperatuurverschillen, zonder breken of scheuren kan opnemen.
 5. Nadat de isolatie is aangebracht, leggen we de uitgenomen dakpannen weer terug.

Een groot voordeel van het isoleren onder dakpannen met HR-Termoparels® is, dat een naadloze isolatielaag wordt verkregen, zonder invloed van balken of aftimmeringen aan de binnenzijde. Door dit systeem met isolatieparels hoeft er geen verbouw- en/of sloopwerk plaats te vinden en dat scheelt u geld en tijd.

Stappenplan dakisolatie onder dakpannen

Voordelen van dakisolatie aan de buitenzijde van uw dak

Bij Termokomfort maken we gebruik van de dakisolatiemethode aan de buitenzijde van uw dak. Het isolatiemateriaal brengen we hierbij aan tussen de dakpannen en het dakbeschot. Met deze manier van dak isoleren profiteert u van de onderstaande voordelen:

 • naadloze isolatielaag aan de buitenzijde van het dakbeschot;
 • geen werkzaamheden in de woning dus veel minder overlast;
 • de werkzaamheden zijn binnen 1 dag gedaan;
 • veel gunstigere prijs in vergelijking met isolatie aan de binnenzijde;
 • geen ruimteverlies in de woning;
 • uw dakbeschot zit aan de warme zijde van het isolatiemateriaal, dus geen risico op een nat dakbeschot.

Effect dakisolatie onder dakpannen

Kosten dakisolatie

De kosten van dakisolatie hangen af van de hoeveelheid m² dat geïsoleerd moet worden. De investering voor onze dakisolatiemethode, waarbij we isoleren onder de dakpannen en op het dakbeschot met HR-Termoparels®, komt neer op ongeveer € 1.600,- tot € 1.800,- bij een dakgrootte van 60 m². Als er matig verwarmde slaapkamers op de vliering zijn, is de terugverdientijd 6 à 8 jaar. Laat uw dak isoleren door Termokomfort en verdien uw investering al binnen 5 tot 7 jaar terug!

Subsidies voor dakisolatie

U kunt bij het isoleren van uw dak gebruikmaken van financieel aantrekkelijke subsidies. Zo hoeft u voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, muurisolatie en vloerisolatie 20% minder te betalen als u voldoet aan de voorwaarden die de Rijksoverheid stelt. Daarnaast is de btw op het arbeidsloon verlaagd van 21% naar 9%, waardoor u nog meer geld bespaart op de isolatiekosten. Heeft u op dit moment niet voldoende budget om uw dak te laten isoleren? Maak dan gebruik van de Energiebespaarlening van de overheid, waarbij u tegen gunstige voorwaarden goedkoop kunt lenen.

Neem voor meer informatie over deze voorwaarden contact met ons op.

Tips bij het isoleren van uw dak

Om u goed te informeren over dakisolatie, hebben we hieronder een aantal tips op een rij gezet om uw dak te isoleren:

 • Houd bij het isolatiemateriaal rekening met de isolatiewaarde. De isolatiewaarde geeft aan hoe goed het materiaal isoleert. Hoe hoger de waarde, hoe beter het isoleert.
 • Bekijk als woningeigenaar de mogelijkheden voor subsidies. De overheid stimuleert duurzaamheid en een lager energieverbruik door middel van verschillende subsidiemogelijkheden.
 • Kies voor dakisolatie aan de buitenzijde van uw dak. Met deze isolatiemethode heeft u lagere kosten, minder overlast en geen ruimteverlies in uw woning.
 • Laat uw dak isoleren door een isolatiespecialist. Zij voeren de dakisolatie op een professionele wijze binnen één dag uit.

Dakisolatie voor uw huis

Wilt u uw dak laten isoleren door de specialisten van Termokomfort? Vul dan het onderstaande contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Wanneer u nog vragen heeft of meer informatie wilt over dakisolatie, dan neemt u contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@termokomfort.nl of te bellen naar 036 538 7558.

Contactformulier

Naam*
Heeft u isolatie nodig voor?
Bedrijfsnaam
E-mailadres*
Telefoonnummer
Vraag of opmerking*