Vochtproblemen in huis

Vocht in de woning kan zorgen voor beschadigingen aan het interieur. Daarnaast kan het gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. U herkent een hoge luchtvochtigheid vaak aan een muffe geur in de woning.

Het is essentieel voor uw gezondheid en woongenot om snel in te grijpen wanneer u last heeft van vocht in de woning. Spouwmuurisolatie helpt bij het voorkomen van vochtproblemen.

Hoe ontstaat hoge luchtvochtigheid in een woning?

Er zijn verschillende oorzaken te bedenken voor een hoge luchtvochtigheid in een woning:

  • Slechte isolatie
  • Lekkage of wateroverlast
  • Slechte ventilatie
  • Klimaat
  • Ligging van de woning

Op het klimaat en de ligging van de woning heeft u natuurlijk weinig invloed. Verder kunt u deze oorzaken van luchtvochtigheid zelf verhelpen of laten verhelpen door een vakman. De ventilatie van de woning kunt u zelf beïnvloeden door regelmatig een raam open te zetten in de vochtige ruimtes. Een ervaren loodgieter kan u helpen bij het opsporen en oplossen van lekkage. Tot slot kunt u een gespecialiseerd bedrijf vragen om te bekijken of uw woning baat heeft bij aanvullende isolatiemaatregelen, zoals dak-, kruipruimte- en spouwmuurisolatie.

Heeft u last van vocht in huis? Neem contact op en we voorzien u graag van advies.

Bel 036 538 7558

Hoe herken ik vochtproblemen?

Het eerste teken van vochtproblemen is een muffe lucht in de ruimte. Daarnaast kun je vochtproblemen herkennen aan schimmelvorming, houtrot, beslagen ramen en overlast van insecten zoals pissebedden en zilvervisjes.

Voorkom vocht in huis

U kunt zelf vocht in huis voorkomen. Door onderstaande tips aan te houden, draagt u zelf bij aan het vochtvrij houden van uw huis.

Zorg dat uw huis goed geïsoleerd is: dak-, kruipruimte- en spouwmuurisolatie

Door de juiste isolatie, bijvoorbeeld in de spouwmuur, het dak en de kruipruimte, zorgt u ervoor dat u veel vocht buiten het huis houdt. Het binnenklimaat is dan aanzienlijk gezonder.

Ventileer de vochtige ruimtes

Door regelmatig een raam of een ventilatierooster open te zetten, zorgt u ervoor dat de vochtige lucht eenvoudig naar buiten kan. Zorg dus regelmatig voor frisse lucht in de woning. Dit is extra belangrijk bij vochtige ruimtes zoals de badkamer of de kamer waar u uw was te drogen hangt.

Zet de kachel niet lager dan 15 graden

Wanneer de verwarming de lucht voldoende opwarmt, krijgt het vocht de mogelijkheid om te verdampen. Een ruimte moet hiervoor in ieder geval 15 graden zijn. Zet de thermostaat dus niet lager dan deze temperatuur.

Toch problemen met vocht in huis?

Schakel een expert in wanneer bovenstaande tips onvoldoende resultaat opleveren. Neem contact met ons op door te bellen naar 036 538 7558. We voorzien u graag van meer informatie over kruipruimte-, dak- en spouwmuurisolatie.

Termokomfort Europe BV

Neonweg 151
1362 AG Almere
Tel. 036 538 7558
Fax. 036 538 7559
Email: info@termokomfort.nl

Naam*
Heeft u isolatie nodig voor?
Bedrijfsnaam
E-mailadres*
Telefoonnummer
Vraag of opmerking*