Handige tips om te besparen op je energierekening deel 3: de verlichting

Met één druk op de knop kan je al besparen op de energierekening. Ieder jaar verspillen we namelijk honderden euro’s aan licht dat onnodig aan staat in ruimtes waar we op dat moment niet zijn. Met een paar kleine aanpassingen en een kleine investering is het al mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan verlichting. Wij geven _ tips om eenvoudig geld te besparen op de energierekening Gebruik spaar- of ledlampen Ze worden tegenwoordig steeds minder gebruikt, maar het loont toch om thuis te controleren of er nog ergens gloeilampen of halogeenlampen aanwezig zijn. Uit onderzoek blijkt dat een Nederlands huishouden gemiddeld nog 11 gloeilampen en 13 halogeenlampen gebruikt.

Building Holland, Rai Amsterdam

Amsterdam Rai, van 11 tot en met 13 april 2017 dagelijks vanaf 10 uur
Registreer u hier!voor gratis toegangskaarten.

Handige tips om te besparen op je energierekening deel 2: elektrische apparatuur

In het vorige blogbericht heb je kunnen lezen op welke manieren je eenvoudig geld kan besparen op de verwarmingskosten. Er zijn daarnaast nog genoeg andere manieren om minder geld uit te geven aan de energierekening; elektrische apparaten kunnen bijvoorbeeld ongemerkt voor een hogere rekening zorgen. Door een aantal gewoontes in huis aan te passen zal je merken dat je aan het einde van de maand een lagere energierekening ontvangt.
De belangrijkste tip is dat je bij het aanschaffen van elektrische apparatuur goed let op diens energieverbruik. Ook bij apparaten die erg veel op elkaar lijken kan het verschil onderling erg groot zijn.

Handige tips om te besparen op je energierekening deel 1: de verwarming

In de winter gaat bij veel mensen de verwarming weer aan, wat zorgt voor een hogere energierekening. Een goede manier om deze kosten tegen te gaan is door te investeren in een goede isolatie van het huis. Daarnaast zijn er allerlei mogelijkheden om met behulp van huisaanpassingen geld te besparen.

Batibouw 2017

Bezoek ons op de Batibouw 2017 te Brussel van 16 februari tm 26 februari 2016 in de Expo

Bouwbeurs Utrecht 2017

Komt u ook naar de bouwbeurs 2017?
U kunt ons vinden in Hal 11 stand nr E 028, pal naast Isobouw. Wenst u een gratis toegangskaart te ontvangen? 
Gebruik dan onderstaande link en vraag, geheel gratis een toegangskaart aan. GRATIS TOEGANGSKAART AANVRAGEN

BIOFOAMPEARLS, 100% bestand tegen ongedierte!!!

In het afgelopen najaar zijn onze gebonden BioFoamPearls in Parijs extra uitgebreid getest op weerstand tegen ongedierte.

6 tips van Termokomfort om vochtproblemen tegen te gaan

Vochtproblemen in huis zijn hartstikke vervelend. Vaak sluipt het erin zonder dat u er erg in heeft, en zonder dat u erop zit te wachten. Het is nadelig voor uw gezondheid, schimmels krijgen de vrije loop en de geur in uw woning wordt er niet aangenamer op. Gelukkig zijn er een aantal simpele manieren om deze vochtproblemen te voorkomen. Ventileren, ventileren, ventileren.

Wat is waar over spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie wordt steeds populairder, deze efficiënte manier van isoleren heeft veel voordelen en kan zorgen voor een verlaging van uw energierekening. Er is in de loop der jaren veel onderzoek gedaan naar spouwmuurisolatie en er zijn dan ook veel feiten en fabels ontstaan. In dit blog leest u vier interessante feiten over deze vorm van isoleren. De isolerende waarde van de spouw Tussen de buitenmuren van een woning zit een luchtlaag, deze luchtlaag wordt de spouw genoemd. De spouw heeft geen goede isolerende waarde, de warme lucht in deze spouw wordt namelijk afgevoerd.

Isolatiekorrels, waarom?

De isolatiekorrels zijn het ideale isolatiemateriaal om uw huis effectief en rendabel te isoleren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan ons nieuwste blog!

Energie besparen; handige tips

De energierekening is voor veel huishoudens vaak een enorme tegenvaller, de kosten vallen regelmatig hoger uit dan men had gedacht en dat heeft gevolgen voor de eindafrekening. Naast een hogere rekening is een hoger energieverbruik ook slechter voor het milieu. Termokomfort vindt de belasting op het milieu erg belangrijk, ons isolatiematerialen voldoen dan ook aan de hoogste eisen op het gebied van milieubelastbaarheid. Daarnaast proberen wij door slimme technieken te innoveren in onze isolatiematerialen. In dit blog willen wij jullie graag een aantal handige tips geven, tips waardoor u eenvoudig energie kunt besparen.

Wat zijn de voordelen van een vloerisolatie?

Met een verwarming die overuren loopt en de aankomende energierekening in het achterhoofd is het fijn te weten dat er een mogelijkheid is om deze energierekening de volgende periode de kop in te drukken. Het kan namelijk net zo warm blijven in huis als nu, terwijl u toch minder hoeft te stoken. Er ontsnapt namelijk enorm veel warmte vanuit uw huis, via de vloer naar buiten toe. Maar liefs 15 procent van de warmte in uw huis verdwijnt via de vloer. Naast het feit dat een vloerisolatie ervoor zorgt dat uw energierekening omlaag gaat, zorgt de isolatie ook voor andere voordelen.

De voordelen van een dakisolatie

In de koude wintermaanden wordt de verwarming flink opgestookt, om het huis zo warm en aangenaam mogelijk te maken. De warme lucht die dan in uw huis hangt stijgt op, richting het dak. Wanneer een dak niet geïsoleerd is, is dit dak echter verantwoordelijk voor zo’n 30 procent van het warmteverlies. Op het moment dat u uw dak laat isoleren, voorkomt u deze grote hoeveelheid warmteverlies en zorgt u ervoor dat uw huis meer warmte vasthoudt. Op jaarbasis leidt dakisolatie er toe dat uw energierekening met zo’n €250 daalt.

Uw huis in stappen isoleren

Nu de koude wintermaanden echt voor de deur staan koelt het al gauw af in huis. Hierdoor moet de verwarming harder werken, waardoor uw energierekening weer hoger uit zal gaan vallen. Isoleren kan dan een slimme oplossing zijn, toch is dit voor veel mensen een hoge investering. Omdat isoleren een investering is, haalt u het geld dat u in de isolatie stopt, er in de toekomst uit. Het kan daarom verstandig zijn om de isolatie van uw huis in stappen uit te voeren. Begin met het aanpakken van het grootste probleem en voer daarbij kleine aanpassingen in- en om het huis door om zo veel mogelijk op energiekosten te besparen. 

Hoe kan ik duurzamer gaan wonen?

Afgezien van de schoonheid van de natuur, is de natuur enorm belangrijk voor ons welzijn. Om te zorgen dat we de wereld samen gezond houden en onze kinderen een kans geven om op te groeien in een gezonde wereld is het van essentieel belang dat we zorgvuldig met de natuur omgaan. Voor onze eerste levensbehoefte is de natuur namelijk enorm belangrijk. Daarom moeten we samen werken aan een gezondere planeet en werken aan een duurzame toekomst. Begin met duurzaamheid bij jezelf, oftewel bij je eigen huis.

Partner Mijn Verstandige Verbouwing

Termokomfort is Partner van Mijn Verstandige Verbouwing

Termokomfort op Lifetime experience bij RTL4

Op Zondag 13 oktober zal Termokomfort te zien zijn bij het RTL 4 programma Lifetime experience om 14:20 in de Oktobermaand Woonmaand editie: http://www.lifestylexperience.tv/
De herhaling zal op zaterdag 19 oktober plaatsvinden om 15:30, ook op RTL4

Biofoampearls zijn nu vernieuwd

Biofoampearls zijn nu vernieuwd en hebben nu een gelijkwaardigheid kwaliteitsverklaring bij de ISSO verkregen: Bekijk Dit maakt isolatie met BiofoamPearls® net zo effectief als bij gewoon EPS, glas- of steenwol, maar veel beter voor het millieu1
Getoond 1–10 van 1812