6 tips van Termokomfort om vochtproblemen tegen te gaan

3 September, 2015 12:14

Vochtproblemen in huis zijn hartstikke vervelend. Vaak sluipt het erin zonder dat u er erg in heeft, en zonder dat u erop zit te wachten. Het is nadelig voor uw gezondheid, schimmels krijgen de vrije loop en de geur in uw woning wordt er niet aangenamer op. Gelukkig zijn er een aantal simpele manieren om deze vochtproblemen te voorkomen.

  1. Ventileren, ventileren, ventileren. Het is erg belangrijk dat de kamers in uw huis 24 uur per dag gevuld worden met frisse lucht. Zet kleine ramen op een kier en zorg dat de ventilatieroosters schoon zijn.
  2. Heeft u een mechanisch ventilatiesysteem? Zet dit dan tijdens het douchen of koken op de hoogte stand. Zo verlaat het meeste vocht direct de ruimte.
  3. Klaar met douchen? Maak dan de muren van de doucheruimte droog met een wisser. Op deze manier komt zo veel mogelijk water in het putje terecht.
  4. Hang de was buiten te drogen. Dit scheelt aan vochtproductie binnenshuis.
  5. Zet de thermostaat nooit lager dan 15 graden. Zo ontstaat er minder risico dat waterdamp neerslaat op de koudste plekken van uw huis, zoals de muren.
  6. Maak gebruik van goede isolatiesystemen. De juiste vloerisolatie zorgt er namelijk voor dat de luchtvochtigheid zich niet ophoopt onder uw woning.

Met bovenstaande tips maakt u in een handomdraai uw huis aangenamer om te leven. Heeft u vragen over het voorkomen van luchtvochtigheid, of over het kiezen van het juiste isolatiesysteem? Bekijk dan onze website of stuur een mail naar info@termokomfort.nl.

< BIOFOAMPEARLS, 100% bestand tegen ongedierte!!! Wat is waar over spouwmuurisolatie? >