De voordelen van een dakisolatie

12 December, 2014 10:35

In de koude wintermaanden wordt de verwarming flink opgestookt, om het huis zo warm en aangenaam mogelijk te maken. De warme lucht die dan in uw huis hangt stijgt op, richting het dak. Wanneer een dak niet geïsoleerd is, is dit dak echter verantwoordelijk voor zo’n 30 procent van het warmteverlies. Op het moment dat u uw dak laat isoleren, voorkomt u deze grote hoeveelheid warmteverlies en zorgt u ervoor dat uw huis meer warmte vasthoudt. Op jaarbasis leidt dakisolatie er toe dat uw energierekening met zo’n €250 daalt.

Enorme kosten besparen met dakisolatie

Het belangrijkste voordeel van dakisolatie is dus dat uw energierekening er enorm door zal dalen. Met de kosten van €1.600 tot €1.800 zal het gemiddeld zo’n 6 tot 8 jaar duren voordat u de investering met oog op de dakisolatie terug heeft verdiend. Vanaf dat moment gaat u echt aan de isolatie verdienen. Terwijl de rente van uw spaarrekening steeds lager wordt, heeft dakisolatie na de terugverdienperiode dezelfde werking als een spaarrekening. Het voordeel van deze investering is dat de rente die u hierbij verdiend, vele malen groter is dan wanneer u uw geld op een spaarrekening zet. Deze investering staat namelijk ongeveer gelijk aan een rente die kan oplopen tot 9 procent op de gemiddelde spaarrekening.

Meer voordelen van dakisolatie

Daarnaast zorgt een dakisolatie ervoor dat er minder temperatuurwisselingen in huis zullen zijn. Doordat er meer warmte wordt vastgehouden koelt het huis minder snel af en hoeft de thermometer daar niet keer op keer op te reageren. Uw huis wordt gewoonweg een stuk behaaglijker en aangenamer om in te wonen.

Maar naast het feit dat uw huis in de koude maanden meer warmte vasthoudt, zorgt een dakisolatie er in de warme maanden juist voor dat het huis erg koel blijft. Die vervelende, hete zolderkamer veranderd in de zomermaanden naar een aangename speelkamer voor uw kinderen, of u kunt zelf toch gebruik blijven maken van uw studieruimte. De dakisolatie zorgt er namelijk voor dat de warmte van buitenaf, ook buiten het huis wordt gehouden.

Verder zorgt de dakisolatie er ook voor dat uw huis een stuk minder gevoelig is voor geluiden van buitenaf. Hierdoor kunt u meer van de rust genieten, oftewel gemakkelijk uitslapen of uw (studie)werk beter afronden.

Subsidieregelingen voor isolatie

Omdat een dakisolatie een verantwoordelijke keuze is met oog op het milieu, kunt u in aanmerking komen voor verschillende overheidsregelingen. Deze regelingen zorgen ervoor dat het plaatsen van de isolatie een stuk voordeliger voor u wordt. Hierdoor wordt de investering kleiner en de terugverdienperiode korter. Door deze regelingen is het een stuk aantrekkelijker om uw woning te laten isoleren. Wanneer u in aanmerking komt voor een subsidieregeling worden de arbeidskosten van uw professionele isolatiebedrijf van 21 procent teruggebracht naar 6 procent.

 

Meer weten over isolatie?

Al met al is een dakisolatie dus een uitstekende investering voor u en uw woning. Binnen 6 tot 8 jaar heeft u de investering terugverdiend en werkt de investering als een spaarrekening met 9 procent rente. Daarnaast wordt uw huis een stuk behaaglijker in de wintermaanden en geniet u in de warme maanden van een koeler huis. Uw huis wordt daarnaast ook beter geïsoleerd tegen afleidende geluiden van buitenaf. Mocht u meer willen weten over dakisolatie kijk dan op de volgende pagina https://www.termokomfort.nl/isolatie/dakisolatie. Termo Komfort is een specialist op het gebied van isolatie voor uw hele huis. Wilt u liever direct uw vragen aan een specialist voorleggen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met 036-5387558.

< Wat zijn de voordelen van een vloerisolatie? Uw huis in stappen isoleren >