Energie besparen; handige tips

15 April, 2015 10:58

De energierekening is voor veel huishoudens vaak een enorme tegenvaller, de kosten vallen regelmatig hoger uit dan men had gedacht en dat heeft gevolgen voor de eindafrekening. Naast een hogere rekening is een hoger energieverbruik ook slechter voor het milieu.

Termokomfort vindt de belasting op het milieu erg belangrijk, ons isolatiematerialen voldoen dan ook aan de hoogste eisen op het gebied van milieubelastbaarheid. Daarnaast proberen wij door slimme technieken te innoveren in onze isolatiematerialen. In dit blog willen wij jullie graag een aantal handige tips geven, tips waardoor u eenvoudig energie kunt besparen. Goed voor het milieu, goed voor uw portemonnee!

Het gasverbruik

Gas, licht en water alle drie bronnen van energie, waarbij gas de duurste is. Op deze bron van energie valt dan ook veel geld te besparen. Woningen met een verouderde CV ketel (ouder dan 12 jaar) verbruiken significant meer gas. Door te investeren in een nieuwe CV ketel kunt u op jaarbasis tot maar liefst 20% besparen.

Het waterverbruik

Op het gebied van waterverbruik kan ook veel bespaard worden. Warm water is een stuk duurder dan koud water en daarom volgt hieronder een handige tip.

Door de verwarming in uw woning loopt warm water, waardoor de verwarming warmte uitstraalt. In veel huishoudens komen wij gordijnen en andere materialen tegen die de warmte tegenhouden. Deze blokkades zorgen er voor dat het langer duurt voordat de woning is opgewarmd en dat kost meer energie. Probeer uw radiatoren daarom vrij te houden, op deze manier wordt de ruimte efficiënter opgewarmd.

Uw woning isoleren

Veel woningen zijn slecht geïsoleerd, dit heeft als gevolg dat er veel energie verloren gaat. Denk daarbij aan de vloer, de spouwmuren of het dak. Uw huis op bepaalde plekken beter isoleren heeft dan ook positieve gevolgen voor uw energieverbruik en rekening. Neem bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, door middel van deze vorm van isolatie kunt u bij een hoekwoning tot wel €550,- per jaar besparen. Daarnaast voelt het huis sneller behaaglijker aan en draagt u bij en aan beter milieu.

Termokomfort is de specialist op het gebied van isolatie, dankzij ons innovatieve isolatiemateriaal (bijvoorbeeld de HR-Termoparels®) kunnen wij uw woning op een duurzame en efficiënte manier isoleren. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

< Isolatiekorrels, waarom? Wat zijn de voordelen van een vloerisolatie? >