Tijdelijke verhoging subsidie

19 Juni, 2020 19:43

Hét moment om te isoleren

Vanaf 1 juni is de subsidie voor isolatie verhoogd. Je ontvangt dus een groter deel van de kosten terug. Waar eerder zo'n 20% van de kosten van isolatie gedekt werd door de subsidie, is dat op dit moment ongeveer 30%. Dit maakt het isoleren van je woning nu extra aantrekkelijk. 
Maar let op: de verhoging van de isolatie subsidie is tijdelijk en stopt op 31 december 2020.

Subsidie voor isolatie: bespaar tot wel 30%

De subsidie voor isolatie noemen we de SEEH. SEEH staat voor Subsidieregeling energiebesparing eigen huis. Deze isolatie subsidie bestaat sinds vorig jaar en is onlangs verruimd van 20% naar ongeveer 30% van de investeringskosten. De tijdelijke verhoging geldt tot 31 december 2020. Wil je gebruikmaken van de subsidie? Dan is het belangrijk dat je eigenaar bent van de woning. Bovendien geldt de subsidie vanaf 2 isolatiemaatregelen.

De hoogte van de isolatie subsidie is afhankelijk van het type isolatiemaatregelen én het aantal vierkante meters dat is geïsoleerd. Het subsidiebedrag loopt op tot wel 30% van de investering. Je isolatiekosten heb je met deze subsidie weer sneller terugverdient. Dit maakt het isoleren van je woning tot eind van dit jaar éxtra aantrekkelijk!

Voor welke vormen van isolatie geldt de subsidie?

De subsidieregeling geldt voor verschillende vormen van isolatie. Dit zijn:

  • Spouwmuurisolatie. De ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur - de spouw - wordt opgevuld met isolatiemateriaal. Dankzij het opvullen van de spouwmuur met isolatiemateriaal kan de warmte het huis minder gemakkelijk verlaten. In de zomer komt de warmte juist minder gemakkelijk naar binnen.
  • Vloerisolatie. Via de vloer gaat veel warmte verloren. Daarom is het verstandig de vloer te isoleren. Zo krijg je een merkbaar hogere temperatuur van de vloer. Vloerisolatie gaat warmteverlies via de vloer tegen.
  • Dakisolatie. Via het dak gaat de meeste warmte in huis verloren. En dat is zonde! Een slecht geïsoleerd dak verspilt veel energie. Ongeveer 30 procent van de warmte gaat via het dak verloren. Goede dakisolatie gaat dit tegen.
  • Glasisolatie. In nieuwe huizen wordt doorgaans geen enkel glas meer geplaatst. Simpelweg omdat dit te veel warmte doorlaat. Isolatieglas, zoals HR++ glas, gaat dit tegen. Zo wordt de temperatuur in huis een stuk aangenamer.

Je komt in aanmerking voor de subsidie voor isolatie als je minimaal 2 van deze isolatiemaatregelen laat aanbrengen. Hierbij geldt een minimaal aantal vierkante meters. In de meeste gevallen voldoe je hier al snel aan. Kortom, een goede reden om te profiteren van de tijdelijk hogere subsidie van ongeveer 30%.

Kijk voor meer informatie op RVO.nl

< Toegangskaarten Oktober BuildingHolland 2020 COVID-19 maatregelen >