Uw huis in stappen isoleren

13 November, 2014 13:01

Nu de koude wintermaanden echt voor de deur staan koelt het al gauw af in huis. Hierdoor moet de verwarming harder werken, waardoor uw energierekening weer hoger uit zal gaan vallen. Isoleren kan dan een slimme oplossing zijn, toch is dit voor veel mensen een hoge investering. Omdat isoleren een investering is, haalt u het geld dat u in de isolatie stopt, er in de toekomst uit. Het kan daarom verstandig zijn om de isolatie van uw huis in stappen uit te voeren. Begin met het aanpakken van het grootste probleem en voer daarbij kleine aanpassingen in- en om het huis door om zoveel mogelijk op energiekosten te besparen. 

Spouwmuurisolatie

Van alle warmte die het huis verlaat, verdwijnt de meeste warmte via de muren. Het gaat om maar liefs 35 procent van de warmte. Veel huizen zijn opgebouwd met spouwmuren. Dit zijn eigenlijk twee losstaande muren, met een ruimte van ongeveer vijf tot tien centimeter ertussen. Door deze open ruimte kan er gemakkelijk veel warmte ontsnappen. Zodra deze ruimte wordt opgevuld met isolatiemateriaal wordt de muur één geheel en houdt de muur veel meer warmte vast. De muren kunnen worden geïsoleerd met behulp van piepschuim, glaswol of Termoparels®.

De HR++ termoparels® zijn niet de allergoedkoopste manier om uw spouwmuren te isoleren, maar wel de allerbeste. Deze parels zakken niet in en zijn uitstekend bestand tegen vocht. Deze parels behalen de hoogste isolatiewaarden waardoor zelfs bij de kleinste spouwbreedten nog uitstekende resultaten behaald worden. Verder zijn de HR++ Termoparels® onderscheidend doordat het brandvertragend werkt, een blijvend flexibele verlijming heeft, het bindmiddel brandvertragend is en er geen gebruik wordt gemaakt van hars.

Enkele isolatietips

  • Dicht de naden en kieren van ramen en deuren door er tochtstrips op te plaatsen. Wel is het belangrijk om de onderkant van de binnendeuren over te slaan zodat de luchtcirculatie in huis niet wordt onderbroken.
  • Sluit ook de brievenbus af met een tochtstrip. Door de brievenbus ontsnapt namelijk veel warmte als die open wordt gedaan. Ook kan het zijn dat de wind erop staat, waardoor de brievenbus gaat klepperen.
  • Koop schuimhoesjes en bevestig deze op de leidingen in huis. Hierdoor koelt het warme water in de leidingen minder snel af.
  • Na de muren zijn de ramen ook een enorm zwakke plek op het gebied van isolatie. Door gordijnen op te hangen kan de warme lucht het raam minder gemakkelijk bereiken waardoor er minder kou verloren zal gaan.
  • Verder kunt u reflecterende folie, achterop de radiatoren aanbrengen. Zo verdwijnt de warmte vanuit de radiator niet in de muur, maar wordt de warmte weerkaatst in de richting van de kamer.
  • Staat er veel wind op de muren van uw woning? Dan kunt u bijvoorbeeld een heg in uw tuin plaatsen, waardoor het grootste gedeelte van de wind wordt opgevangen. Hierdoor koelt de buitenmuur minder af.

Hoe en wat

De isolatietips zijn erg gemakkelijk door uzelf uit te voeren met behulp van een aantal spullen van de bouwmarkt. Een spouwmuurisolatie kunt u helaas niet zelf doen. Laat een professioneel bedrijf zoals Termokomfort de isolatie met de exclusieve HR++ Termoparels® uitvoeren. Op deze manier kunt u uw huis een stuk aangenamer maken en daarbij enorm op kosten besparen. Een spouwmuurisolatie heeft u binnen vijf jaar terugverdiend en vanaf dat moment gaat u alleen maar aan de isolatie verdienen. Voor meer informatie over isolatie of over de HR++ Termoparels kunt u terecht op de website www.termokomfort.nl. Heeft u nog andere vragen? Neem dan telefonisch contact op met de specialisten van Termokomfort door te bellen met 036-5387558.

 

 

< De voordelen van een dakisolatie Hoe kan ik duurzamer gaan wonen? >