Wat is waar over spouwmuurisolatie?

18 Augustus, 2015 11:33

Spouwmuurisolatie wordt steeds populairder, deze efficiënte manier van isoleren heeft veel voordelen en kan zorgen voor een verlaging van uw energierekening. Er is in de loop der jaren veel onderzoek gedaan naar spouwmuurisolatie en er zijn dan ook veel feiten en fabels ontstaan. In dit blog leest u vier interessante feiten over deze vorm van isoleren.

De isolerende waarde van de spouw

Tussen de buitenmuren van een woning zit een luchtlaag, deze luchtlaag wordt de spouw genoemd. De spouw heeft geen goede isolerende waarde, de warme lucht in deze spouw wordt namelijk afgevoerd. Door deze warmteafvoering gaat er een hoop warmte verloren. Inmiddels is uit diverse onderzoeken gebleken dat spouwmuurisolatie van ongeveer 5 cm dik zorgt voor een flinke verbetering. Om precies te zijn 7 keer zo goed. Dit betekent dat uw spouwmuren 7 keer beter isoleren dankzij spouwmuurisolatie van slechts 5 cm. De conclusie? De spouw heeft een lage isolerende waarde, deze kan verbeterd worden door het aanbrengen van spouwmuurisolatie.

Mogen mijn spouwmuren volledig geïsoleerd worden?

In principe mogen de spouwmuren bijna volledig worden gevuld, dit is echter niet altijd het geval. Wanneer u een erkend bedrijf inschakelt met de juiste papieren en certificaten zal dit echter altijd goed gebeuren. Om het u zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij een overzicht gemaakt met erkende dealers, bekijk ze hier.

Kan er nog iets met mijn muren gebeuren?

Spouwmuurisolatie heeft geen effect op uw muren, dat wil zeggen: er treedt geen extra vocht en/of schimmel op. Desalniettemin is het belangrijk dat uw woning goed geventileerd blijft. Probeer dus voldoende roosters aan te brengen in uw woning.

Hoeveel isolatie heb ik nodig?

Het voordeel van spouwmuurisolatie is dat deze vorm van isolatie ook in kleine hoeveelheid al geld oplevert. Het is dus niet persé noodzakelijk om al uw muren te isoleren. Ook als uw halve woning is geïsoleerd merkt u dit in uw portemonnee. Toch is het wel aan te raden om al uw muren volledig te isoleren voor het beste effect. Een erkend bedrijf kan u het beste uitleggen wat wel en wat niet mogelijk is en wat daarbij het best werkt.

Wilt u meer weten over spouwmuurisolatie? Bekijk dan de volgende pagina, u vindt hier alle details over materialen, methoden en besparingen. Pagina: spouwmuurisolatie

 

 

< 6 tips van Termokomfort om vochtproblemen tegen te gaan Isolatiekorrels, waarom? >