Wat zijn de voordelen van een vloerisolatie?

12 Januari, 2015 09:58

Met een verwarming die overuren loopt en de aankomende energierekening in het achterhoofd is het fijn te weten dat er een mogelijkheid is om deze energierekening de volgende periode de kop in te drukken. Het kan namelijk net zo warm blijven in huis als nu, terwijl u toch minder hoeft te stoken. Er ontsnapt namelijk enorm veel warmte vanuit uw huis, via de vloer naar buiten toe. Maar liefs 15 procent van de warmte in uw huis verdwijnt via de vloer. Naast het feit dat een vloerisolatie ervoor zorgt dat uw energierekening omlaag gaat, zorgt de isolatie ook voor andere voordelen.

Gemakkelijk de warmteproblemen in huis oplossen

Met name bij woningen die gebouwd zijn voor 1988 is er nauwelijks isolatiemateriaal in het huis aanwezig. Hierdoor verliest het huis gemakkelijk veel warmte en kunnen er andere problemen in huis ontstaan. Maar voor ieder probleem zijn oplossingen te bedenken en daarom is er dus ook een oplossing voor het isolatieprobleem in dergelijke woningen. Met vloerisolatie kan de vloer in eerste instantie meer warmte vasthouden, maar worden de overige problemen nog niet verholpen. De beste oplossing voor vloerisolatie is bodemhygrolatie met HR-Termoparels. Bodemhygrolatie zorgt namelijk voor drie grote voordelen:

1.       Een lagere energierekening

Natuurlijk is vloerisolatie in de eerste plaats een investering, maar toch wordt deze investering uiteindelijk een winstpost. Dit komt doordat er met vloerisolatie enorm veel kosten worden bespaart. Er kunnen kosten worden bespaart doordat de warmte die in huis wordt gestookt, minder gemakkelijk via de vloer kan ontsnappen. Hierdoor blijft de warmte gemakkelijk in huis hangen en de verwarming dus minder vaak aanslaat. Deze verandering, afhankelijk van de grootte van de woning, zorgt al gauw voor een kostenbesparing van €100 tot €200 per jaar. De investering die u dus doet voor de vloerisolatie wordt dus al direct rendabel. Gemiddeld verdiend u binnen negen jaar uw investering terug en kunt u vanaf dat moment genieten van de winst die de investering oplevert.

2.       Minder vocht in uw woning

Iedere woning is gebouwd op een ondergrond, met of zonder kruipruimte. In deze ruimte onder de woning ontsnapt de warme lucht vanuit huis, maar hoopt zich ook vocht op vanuit de bodem. Zo ligt het luchtvochtgehalte van die ruimte tegen de 100 procent, terwijl na de bewerking van bodemhygrolatie dit percentage wordt beperkt tot 40 procent in de koudere maanden van het jaar. In de niet-geïsoleerde ruimtes kan de hoge luchtvochtigheid ervoor zorgen dat er op de vochtige plekken schimmels ontstaan. Deze schadelijke schimmels en allergenen zorgen ervoor dat de woonsituatie een stuk onaangenamer kan worden aangezien deze schimmels de woning binnen kunnen dringen op dezelfde punten als waar de warme lucht door verdwijnt. Is uw bodem geïsoleerd, dan heeft u hier geen last van en leeft u een stuk gezonder in uw eigen huis.

3.       Het wooncomfort vergroten

Buiten de warme maanden zoals juni, juli en augustus om, is de bodem erg koud. Hierdoor koelt u vloer in huis erg gemakkelijk af en is het niet aangenaam om op uw vloer te lopen zonder schoenen, sloffen of dikke sokken. Bodemhygrolatie zorgt ervoor dat er minder kou vanuit de bodem uw woning bereikt, waardoor de temperatuur gedurende het hele jaar boven de 16 graden ligt. Hierdoor wordt het comfort in huis vele malen groter en kunt u gerust op dunne sokken of uw blote voeten in huis lopen.

4.       Nog meer voordelen

Naast de bovengenoemde voordelen zijn er nog een aantal andere voordelen. Zo draagt u onbewust bij aan een betere wereld doordat uw huis zuiniger is en dus minder CO2 uitstoot. De vloerisolatie is slechts een kleine ingreep en is binnen één dag geplaatst en de leidingen blijven gewoon bereikbaar. U voorkomt gemakkelijker condens op de ramen en het aantal ongedierte zoals zilvervisjes zal verminderen.

Meer weten over isolatie in huis?

Er zitten dus enorm veel voordelen aan bodemhygrolatie met de HR-Termoparels. De waarde van het huis zal erdoor stijgen, uw energierekening zal lager uitvallen, het wordt een stuk gezonder doordat er minder schimmels kunnen groeien en uw wooncomfort wordt verbeterd. Bodemhygrolatie is door de specialisten van Termokomfort binnen een dag aangelegd, waardoor u de volgende dag al geniet van een aangenamere woonruimte. Mocht u meer willen weten over deze vorm van isoleren, neem dan eens een kijkje op https://www.termokomfort.nl/isolatie/bodemhygrolatie. Stelt u liever telefonisch uw vragen direct aan een specialist? Neem dan contact op met Termokomfort door te bellen met 036-5387558.

< Energie besparen; handige tips De voordelen van een dakisolatie >