Isolatie & Milieu: Bespaar geld op een groene manier

 

Als we spreken over isolatie en het milieu, denken we in de eerste plaats aan de ozonlaag, het broeikaseffect en de vervuiling van lucht en water.
Soms gaan we voorbij aan de vraag of het beoogde isolatiemateriaal wel zo veilig is.

Sinds 2018 zijn alle isolatiesystemen van Termokomfort echter Circulair!
Dit houd feitelijk in dat alle Termoparelsystemen® door ons worden teruggenomen en gerecycled, in eigen beheer.
Vrijwel alle fabrikanten roepen tegenwoordig dat hun producten milieuvriendelijk zijn omdat deze uitstekend recyclebaar zouden zijn.
Feitelijk is dat natuurlijk waar, maar gebeurd dat ook????


Om deze reden heeft Termokomfort met (een inmiddels groot) aantal bedrijven de coöperatie PolyStyreneLoop opgericht waarmee wij een Demo EPS recyclingfabriek (ca. 3000 m2) in Terneuzen aan het bouwen zijn. In deze fabriek zijn wij in staat om alle door ons verkochte EPS te verwerken tot schoon nieuw EPS en tegelijktijdig de oude vlamdovende stoffen, die in het verleden toegepast werken maar tegenwoordig niet meer toegestaan zijn, uit de EPS te halen en verantwoord te verwerken / vernietigen.  

Milieu topper

De Termoparelsystemen® scoren wel heel erg gunstig met betrekking tot het milieu volgens rapport DHV AIB bv nr. K0748.01.001.

  • HR-Termoparels® vormen geen gevaar voor uw gezondheid: er komen tijdens en na het isoleren geen gevaarlijke deeltjes vrij, ze zijn hygiënisch, anti-allergeen en HR-Termoparels® zijn niet giftig.
  • HR-Termoparels® zijn niet gevoelig voor vocht, dus u heeft geen last van schimmel en stukvriezen van de isolatielaag