Spouwmuurisolatie ervaringen

De ervaringen met spouwmuurisolatie zijn overwegend positief. Zo bespaart u direct op stookkosten, heeft u minder last van koudeval en daalt de luchtvochtigheid. Soms zijn er ook negatieve ervaringen bij de plaatsing van spouwmuurisolatie. Hiervoor bestaan verschillende oorzaken, bijvoorbeeld een slechte plaatsing of issues die over het hoofd zijn gezien.

Wanneer spouwmuurisolatie correct is aangebracht, plukt u hier eigenlijk alleen maar de vruchten van. Lees hieronder meer over de meest voorkomende ervaringen of neem direct contact met ons op.

Neem contact op Bel 036 538 7558

Positieve en negatieve ervaringen over spouwmuurisolatie

Op het internet zijn veel uiteenlopende ervaringen te vinden over spouwmuurisolatie, zowel positief als negatief. Het is belangrijk om u goed te informeren en informatie kritisch te bekijken. Voor iedere woning geldt weer een andere oplossing wat betreft spouwmuurisolatie.

Voorkom eventuele problemen

Lees u goed in voordat u begint met het na-isoleren van uw spouwmuur. Het is belangrijk om een expert in de arm te nemen die advies geeft over de juiste isolatie voor uw situatie. Zo komt u niet voor onnodige verassingen te staan. Lees hieronder meer over de voor- en nadelen van spouwmuurisolatie.

Positieve ervaringen over spouwmuurisolatie

“Spouwmuurisolatie zorgt voor verminderde stookkosten, een aangenamer wooncomfort en minder de kans op vocht en schimmel”

Wanneer u uw spouwmuren isoleert, heeft u daar direct profijt van. We zetten de voordelen hieronder op een rij:

Kostenbesparend

Een van de grootste voordelen is de sterk gereduceerde energierekening. Zodra het weer kouder wordt, zult u meer moeten stoken om het in huis aangenaam te houden. Dankzij spouwmuurisolatie kunt u de verwarming een stuk lager zetten, met een ongekende reductie in stookkosten als gevolg.

Aangenamer wooncomfort

Een tweede voordeel van spouwmuurisolatie: men ervaart vaak nog dezelfde dag een sterk verbeterd wooncomfort. De kamertemperatuur is aangenamer en gelijkmatiger verdeeld en de lucht is minder vochtig. Kille muren en tochtplekken zijn verleden tijd.

Milieubewust

Een logisch gevolg van de daling in stookkosten: spouwmuurisolatie is duurzaam. Omdat u minder vaak een beroep hoeft te doen op uw verwarming, bent u extra milieubewust bezig. Daarnaast zijn de grondstoffen die we gebruiken voor onze isolatie ‘cradle-to-cradle’ gecertificeerd: de CO2 footprint van het productieproces van onze BiofoamPearls® is zeer gering. Bovendien is dit isolatiemateriaal niet giftig, is het hypoallergeen én onschadelijk voor de natuur.

Geluidsisolerend

Na plaatsing zult u het direct merken: spouwmuurisolatie werkt ook geluiddempend. Dat is fijn voor uzelf, maar ook voor uw buren. Als u een gezin heeft, hebben uw buren minder last van uw spelende kinderen. Andersom werkt dit natuurlijk ook. Kortom: spouwmuurisolatie brengt ook extra rust in huis.

Schimmel- en vochtwerend

Onze HR-Termoparels® zijn niet alleen perfect isolerend, maar ook vochtbestendig. Water(damp) kan niet doordringen in de celstructuur van deze parels. Tegelijkertijd zitten er grote openingen tussen de HR-Termoparels®, waardoor de parels waterdamp naar de buitenlucht leiden. Zo profiteert u van de perfect isolerende eigenschappen én houdt u vocht en schimmel buiten de deur.

Waardeverhogend

De voordelen van spouwmuurisolatie zijn ook gunstig als u uw woning uiteindelijk wilt verkopen.
Wist u dat al deze positieve aspecten van spouwmuurisolatie bij elkaar de waarde van een woning verhogen? Een huis dat milieuvriendelijker en voordeliger is qua stookkosten ligt beter in de markt.

De klus is zo geklaard

Het plaatsen van spouwmuurisolatie is al in een paar uur voor elkaar. Er zijn geen grote bouwkundige ingrepen nodig en u heeft nooit meerdere dagen last van deze ‘verbouwing’.

Negatieve ervaringen door een onjuiste werkwijze

Er gaan helaas nog wel eens verschillende negatieve ervaringen rond over spouwmuurisolatie. Deze zijn vaak het gevolg van een onjuiste installatie of het verkeerde isolatiemateriaal. Lees hieronder meer:

Koudebruggen dankzij spouwmuurvervuiling

Het is belangrijk dat de spouw geschikt is om te isoleren. Om hierachter te komen moet er eerst een controle plaatsvinden. Soms is een spouwmuur namelijk vervuild, bijvoorbeeld met resterende bouwmaterialen, cementbaarden of puin. Wanneer u dan gaat isoleren, kan het isolatiemateriaal zich niet gelijkmatig verspreiden, waardoor koudebruggen kunnen ontstaan. Sterker nog, de thermische isolatie zal minder goed zijn en er kunnen vochtplekken ontstaan.
Het is dus erg belangrijk om de spouwmuur van tevoren goed te checken op vuil, vooral bij oudere woningen. Wanneer het vuil is verwijderd, is isoleren alsnog een optie. Als er veel cementbaarden aangetroffen zijn, is spouwmuurisolatie af te raden. Deze kunt u namelijk niet verwijderen.

Verkeerd isolatiemateriaal gekozen?

Wanneer u het verkeerde isolatiemateriaal aanbrengt in uw spouwmuur, kan dat uiteindelijk negatief uitpakken. Iedere spouw is anders: de ene is dunner dan de andere en sommige muren staan meer in de wind dan andere. Daarom is het belangrijk om u goed te laten informeren en van tevoren te checken of het isolatiemateriaal past bij uw muren. Weeg daarbij ook uw eigen wensen mee.

Vocht

Dat spouwmuurisolatie vochtproblemen met zich mee kan brengen, kunnen we tegenwoordig afdoen als een fabeltje. Dit is iets van vroeger, toen men in de jaren ’70 met slechte kwaliteit materialen isoleerde zonder grondig vooronderzoek te doen. Hierdoor ontstonden koudebruggen en vochtplekken. Heeft uw huis nog dit soort isolatie? Dan is het een goed idee om te kijken naar nieuwe spouwmuurisolatie.
Het isolatiemateriaal van tegenwoordig gaat juist vocht en schimmel tegen. Dit is natuurlijk wel op voorwaarde dat de spouw geschikt is en de juiste materialen onder de correcte omstandigheden zijn aangebracht.

Over Termokomfort

Termokomfort is leverancier van isolatiemateriaal aan systeemverwerkers in zowel het binnen- als buitenland. Bekijk ons overzicht van de Nederlandse systeemverwerkers die werken met onze producten voor het isoleren van spouwmuren.

Voorkom een negatieve ervaring en zoek een expert

Spouwmuurisolatie brengt, mits op de juiste manier aangebracht, alleen maar voordelen met zich mee. De negatieve ervaringen zijn vaak het gevolg van een verkeerde toepassing van het isolatiemateriaal of het isoleren zonder grondig vooronderzoek. Om dus volledig te kunnen profiteren van alle voordelen die spouwmuurisolatie te bieden heeft, is er dus maatwerk nodig. Heeft u behoefte aan advies van een expert? Neem contact op via onderstaand contactformulier.

Bel 036 538 7558 Contact