BiofoamPearls®

Biofoam® is het eerste Biologisch vervaardigde isolatieschuim met kenmerken die vergelijkbaar zijn met de eigenschappen en vormvrijheid van EPS (ook bekend als Tempex of piepschuim). Het lijkt een sprookje, maar niets is minder waar. Termokomfort® is erin geslaagd, in nauwe samenwerking met Isobouw en Synbra Technology, om een geëxpandeerde schuimkorrel isolatiesysteem te ontwikkelen op basis van organisch materiaal (melkzuur). Een gepatenteerde oplossing maakt verhitting en expansie mogelijk waardoor een nieuwe grondstof ontstaat die volledig biologisch afbreekbaar en tevens Cradle to Cradle gecertificeerd is.

 

Winnaar Nederlandse Bouwprijs en Rabobank Innovation Challenge - categorie Circulariteit 2020!

BiofoamPearls, Het Biologische EPS isolatiesysteem.

 

Productie

BiofoamPearls® worden vervaardigd door melkzuur te polymeriseren tot PLA en deze te expanderen (opschuimen) met CO2 die uit de lucht wordt onttrokken. Het melkzuur wordt verkregen door fermentatie (biologische omzetting door bacteriën) van plantaardig restmateriaal als casaveschillen, suikerriet etc.

Productieproces-BiofoamPearls

BiofoamPearls® groener kunnen we het niet maken…Cradle2Cradle
BiofoamPearls® is bijna niet van gewoon EPS te onderscheiden. Omwille van de herkenbaarheid zal het bio-afbreekbare BiofoamPearls® een lichtgroene kleur krijgen. BiofoamPearls® zal de wereld gaan veroveren als composteerbaar alternatief voor gewone EPS inblaassystemen. En daarmee wordt een compleet nieuwe richting ingezet, met een groene variant voor isolatiematerialen en aanverwante bouwproducten waarvoor nu olie als grondstof wordt gebruikt: Biofoampearls® zorgt voor 70% minder uitstoot van CO2.

Momenteel hebben wij echter ook een grijze variant van BiofoamPearls® op de markt gebracht.
Deze HR variant heeft een nog beter isolatiewaarde en heeft tevens een gecontroleerde kwaliteitsverklaring bij de ISSO.Hoog rendement BioFoamPearls voor isolatie toepassingen
Dit maakt dat de HR-BiofoamPearls een gelijke isolatiewaarde heeft als de grijze PS parels en witte glaswol.

 

 

Dubokeur

Dit certificaat geeft aan dat BiofoamPearls een van de beste DUBO keuzes is voor toepassing als isolatiemateriaal in de bouw.

DUBOKEUR Certificaat BiofoamPearls

Als basis voor dit keurmerk is er door het Nibe (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) een LCA (Levens Cyclus Analyse) gemaakt voor de vervaardiging en toepassing van BiofoamPearls als muurisolatie. Hierbij is BiofoamPearls vergeleken met de andere, het meest toegepaste isolatiemateriaal dat op de markt is.

Millieubeoordeling BiofoamPearls

Uit de Levenscyclusanalyse (LCA) is een Millieubeoordeling gekomen waaruit blijkt dat BiofoamPearls® tot de milieutechnische top behoort en daarom een duurzame (DUBO) keuze is. Het isolatiepakket voor de gehele spouwconstructie heeft een Rd-waarde van minimaal 4,5 m².K/W. en een warmteweerstand (R) van 3,0 m².K/W.

DUBOkeur is een merk van Nibe

Volg de ontwikkeling van de Biofoampearls® ook op Termokomfort op Twitter