ThermaCoustic®

Thermacoustic® is een spuitbaar isolatiemateriaal met uitstekende thermische en akoestische eigenschappen.

Themacoustic logo

Warmte blijft op zijn plaats

Met Thermacoustic® zijn ruimtes uitstekend thermisch geïsoleerd. Het warmtegeleidingscoëfficiënt van λ 0,0346 W/(m2.Cº) (ASTM C-518-76) geeft al aan dat ThermaCoustic® een zeer effectieve thermische isolatie biedt.

 

Geluid dringt niet door

Thermacoustic® is ideaal voor productiehallen, parkeergarages, kantoorgebouwen en constructies waarbij de geluids- en thermische isolatie hand in hand moeten gaan. Met een unieke geluidsabsorptiecoëfficiënt van 1.02 (bij 50m en 1000Hz), zorgt ThermaCoustic® voor een uitstekende geluidsisolatie.

 

Toepassing op vrijwel alle ondergronden

Na aanbrengen vormt Thermacoustic® een naadloze laag welke uitstekend de vormen van de ondergrond volgt. Kleine oneffenheden in de ondergrond worden zo aan het oog onttrokken. ThermaCoustic® hecht aan vrijwel alle ondergronden zoals beton, staal, hout, gips, fiberglas, kunststoffen etc.

 

Milieuvriendelijke glasvezel

Het speciaal voor deze toepassing ontwikkelde materiaal, bestaat voornamelijk uit een glasfiber met een zeer kleine diameter, waarbij tijdens de productie gebruik gemaakt wordt van minstens 25% gerecycled glas. Het bindmiddel is niet giftig en onbrandbaar. De componenten worden ter plekke gemengd waardoor een minerale, niet brandbare, reukloze en zeer duurzame isolatielaag ontstaat.

 

Geen last van condens

ThermaCoustic® wordt vaak aangebracht op een ondergrond met een lage warmteweerstand. Door de naadloze laag krijgen koudebruggen geen kans en blijft de condensvorming tot een minimum beperkt. Door de vochtregulerende eigenschappen van het materiaal en de manier van aanbrengen, kan ThermaCoustic® veelal worden toegepast zonder een dampremmende laag.

 

Niet voor spouwmuren

Thermacoustic® is niet geschikt voor het isoleren van spouwmuren. Een spouwmuur is een natte omgeving. Zelfs met kunstgrepen is glaswol, op lange termijn, niet afdoende bestand tegen vocht. Voor spouwmuurisolatie zijn beter toepasbare isolatiematerialen verkrijgbaar zoals bijvoorbeeld HR-Termoparels®.

 

Streling voor het oog

Woningcorporaties, projectontwikkelaars en architecten vinden uitstraling belangrijk. Doordat ThermaCoustic® wordt gespoten, is de behandeling naadloos. Bovendien is ThermaCoustic® leverbaar in verschillende kleuren. Zo wordt elke ruimte naar eigen smaak afgewerkt. Ervaar de unieke eigenschappen van ThermaCoustic® spuitbare isolatie.