Termoparels® vanaf 2018 100% circulair!

5 Februari, 2018 12:52

Termokomfort® isolatiesystemen zijn vanaf 2018 100% circulair!

Circulariteit, recyclebaar, Biobased, Cradle 2 Cradle, CO2 neutraal, allemaal kreten waar producenten graag gebruik van maken!
Maar, is dat terecht? 
Helaas maken heel veel bedrijven graag misbruik van al deze kreten, natuurlijk voor een positief imago, En ja, het is maar hoe je het bekijkt! Vrijwel alle materialen en producten die tegenwoordig vervaardigd worden zijn te recyclen. Helaas gebeurd dat lang niet altijd!

Om deze reden heeft Termokomfort Europe BV met een groot aantal bedrijven een nieuwe coöperatie opgericht; PolyStyreneLoop.
Deze coöperatie bouwt  momenteel een fabriek in Terneuzen die oud EPS oud de bouw volledig recycleert en alle brandvertragers en andere toeslagstoffen scheid en hergebruikt.
Het eindproduct is een 100% schone PS die weer gebruikt kan worden voor het vervaardigen van nieuwe PS en EPS producten.
Het mooie is, is dat het eindproduct nog schoner en zuiverder is dan nieuw vervaardigde (E)PS.
Op deze manier kunnen wij al onze (in het verleden verkochte) producten weer innemen en 100% milieuvriendelijk verwerken, waarna de grondstoffen weer voor onze nieuwe A-kwaliteit producten zullen worden gebruikt.

Termokomfort, wij roepen niet alleen, maar doen!

< BUILDING HOLLAND 2018, Vraag gratis toegangskaarten aan. Handige tips om te besparen op je energierekening deel 3: de verlichting >